Hauska läppä

Maanantaipäivän työnhaku keskeytyi, kun törmäsin Facebookissa kiertäneeseen kuvaan Ilves-Hockeyn fanituotteesta. Sinisiä Pelimies- ja vaaleanpunaisia Lipunmyyjä-bodyja. Joko naurattaa?

Minua ei naurattanut. Kyseiset fanituotteet uusintavat käsitystä siitä, että ainoastaan miesten urheilu on tärkeää ja oikeaa urheilua, kun taas naisille on varattu esimerkiksi lipunmyyjän kunniakkaat tukitehtävät. Tuotteet ovat kuitenkin kuvan ottaneen henkilön tietojen mukaan olleet myynnissä yli vuoden eli lätkäfaneista löytyy ihmisiä, jotka haluavat huumorin varjolla mitätöidä tytärtään jo vauvasta asti.

Tamperella on kaksi Ilvestä. Ilves ry, joka huolehtii harrastepuolen toiminnasta jääkiekosta jalkapalloon ja Ilves-Hockey Oy, joka pyörittää SM-liigajoukkuetta sekä miesten A-nuorten joukkuetta. Molemmat käyttävät samaa logoa. Jos Ilves-Hockey haluaa heikossa taloustilanteessa karkoittaa naisfanejaan niin omapa on asiansa, mutta Ilves ry:n tulisi mahdollisimman pian irtisanoutua fanituotteiden viestistä säilyttääkseen maineensa seurana, jossa niin pojat kuin tytötkin ovat arvostettuja pelaajia.

PÄIVITYS: Ilves-Hockey:n kommentit löytyvät täältä. Olen edelleen sitä mieltä, että huonoista sisäpiirivitseistä ei pitäisi tehdä fanituotteita.

Teksti tykkää kun sitä luetaan. Saa jakaa siis!

2 vastausta artikkeliin ”Hauska läppä

  1. Joel, olen kanssasi täysin samaa mieltä. On vastenmielistä viestiä, että tytöistä ei ole pelaajiksi vaan vain tukitoimintoihin.

    Ilveksen perustelu siitä, että “tämä on vain vanha läppä” ontuu surkeasti. Vanhat läpät hylätään siksi, että ne ovat huonoja. Niitä on turha kaivaa esiin myöhemmin.

    Ehkä seuraavaksi saamme sinisen bodyn, jossa lukee “nyrkki”, ja pinkin bodyn, jossa lukee “hella”? Sekin on vanha läppä, heh-heh, mutta niin kivaa retroa.

    • Hei,

      kiitokset hyvästä vertauksesta. Mietin kirjoittaessani jotain vastaavaa, mutta en tavoittanut sitä aivan kirkkaasti. Ja ehdottomasti kiitokset myös taustatuesta blogilleni, vaikka ne paineita luovatkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *