Poliittiset viihdelinjat

Etsiessäni puolueiden nettisivulta tietoa siitä, että kuinka paljon budjeteista menee puolueiden ajatuspajoille (ei löytynyt) huomasin puolueiden vaihtelevat käytännöt puhelinjärjestelyissä. Osa puolueista käyttää maksullisia linjoja, osa ilmoittaa vain puoluetoimiston väen kännykkänumerot.

Kalleinta on soittaminen Kokoomuksen tai Perussuomalaisten puoluetoimistoon. Näillä on käytössä 020-alkuiset numerot joihin soittaminen maksaa lankapuhelimesta 8,35 senttiä/puhelu + 7,02 senttiä/minuutti. Matkapuhelimesta soittaminen maksaa 8,35 senttiä/ puhelu + 17,17 senttiä/minuutti. Perussuomalaiset ilmoitti sivuillaan puheluhinnat, Kokoomus ei, porvarilla on varmaankin varaa maksaa mitä pyydetään. Kokonaisarviossa kalleinta on soittaa Kokoomukseen, sillä Perussuomalaisten sivuilta kaikille puoluetoimiston työntekijöille löytyi vaihtoehtoiset kännykkänumerot. Myös Vasemmistoliiton puoluetoimiston vaihteella on 020-alkuinen numero, eikä sivuilla ole mainintaa numeron maksullisuudesta, mutta työntekijöille löytyy ainoastaan kännykkänumerot.

Keskusta käyttää hieman halvempia 010 alkuisia puhelinnumeroita. Soittaminen niihin maksaa lankapuhelimesta 8,21 senttiä/puhelu + 5,90 senttiä/minuutti ja matkapuhelimista 8,21 senttiä/puhelu + 16,90 senttiä/minuutti. Osalle työntekijöistä on tarjolla myös normaalihintainen numero.

Loput eduskuntapuolueista eli SDP, Vihreät, RKP, Kristillisdemokraatit ja Muutos2011 tarjoavat ainoastaan normaalihintaiset numerovaihtoehdot. Yksikään puolue ei tee maksullisilla numeroilla tiliä vaan puhelumaksut menevät operaattorille. Silti on aiheellista kysyä, että tulisiko pääosin verovaroilla ylläpidettyihin puoluetoimistoihin soittamisen olla maksullista? Vertailun vuoksi Oikeusasiamies on useasti (esim Dnrot 347/4/09 ja 763/4/09) linjannut, että valtion viranomaiseen soittamisen tulee olla maksutonta.

Teksti tykkää kun sitä luetaan. Saa jakaa siis!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *