Maahanmuuttokriitikot todistavat

Tänään internetin ihmeellisessä maailmassa tuli vastaan “100 % kansalaisen asialla” -olevan mitävittua.fi -sivuston uutinen siitä kuinka maahanmuuttajia taas suositaan. Jätän linkkaamatta tuohon mukauutiseen, sillä sivusto elää todennäköisesti mainostuloilla ja mitä vähemmän tuolla sivustolla käydään niin sitä vähemmän se saa mainostuloja.

Kyseisen uutisen tärkein anti on skannaus Helsingin kaupungin myöntämästä maksusitoumuksesta vuokra-asunnon välityspalkkioon. Helsingin kaupunki sitoutuu maksamaan välityspalkkion, jos toimeentulotukiasiakas saa siten asunnon, jonka vuokra on maksimissaan 1345 euroa kuukaudessa. Huutomerkkien saattelemana tätä pidetään todisteena maahanmuuttajien suosimisesta.

Internetistä löytyy myös Helsingin kaupungin sosiaalitoimen hyväksymät suurimmat toimeentulotuessa huomioitavat asumismenot. Ja katso, kuuden hengen talouden maksimivuokra on 1345 euroa. Aivan samalla tavoin kantasuomalaiselle kuin maahanmuuttajalle. Onnea kriitikot, todistitte juuri, että maahanmuuttaja ei saa erikoiskohtelua sossussa.

Tämän tekstin kirjoitushetkellä tuota uutista on suositellut Facebookissa 273 ihmistä ja tästä päästäänkin tärkeämpään kysymykseen: mihin helvettiin on kadonnut ihmisten lähdekritiikki? Miten on mahdollista, että huonosti kirjoitetut tekstit, joiden kirjoittajat ovat niin munattomia, että eivät nimeään uskalla kertoa, otetaan todesta? Ehkä kyseessä on sama juttu kuin spammin kanssa, tekstit ovat idioottimaisia ja täynnä kirjoitusvirheitä, jotta ne vetoavat ainoastaan yksinkertaisiin, siis helposti narutettaviin.

Teksti tykkää kun sitä luetaan. Saa jakaa siis!

14 vastausta artikkeliin ”Maahanmuuttokriitikot todistavat

 1. Äärimielipiteitä löytyy joka ryhmästä, yhtä immuuneja tosiasioille ne kaikki. Ei tähän pidä suhtautua sen vakavammin/vähemmän vakavasti kuin takku.net:in sisältöön.

  • Minun on valitettavasti hyvin vaikea suhtautua internetiin elämästä irrallisena hiekkalaatikkona, jossa ihmiset vain purkavat pahaa oloaan ilman, että se vaikuttaisi muuhun.

 2. [tässä ollut linkki maksusitoumukseen poistettu, Joel] Mutta että yksityisen välittäjänkin palkkio maksusitoumuksella… Eikö mene jo vähän pitkälle?

  • Nopealla vuokra-asuntojen tsekkailulla vaikuttaisi siltä, että Helsingistä ei hirveän helposti löydy kuusihenkisen perheen vetävää asuntoa 1345 euron vuokralla. Välittäjän käyttäminen voi olla siis aivan perusteltua.

   • linkki oli FinLeaks:in sivulle, miksi sen poistit? Jutussa oli välittäjä itse kertonut omista kokemuksistaan.

    • Poistin tuon samasta syystä miksi en linkannut myöskään mitävittua.fi:n uutista. Toiseksi linkin takaa löytyy myös varsinainen maksusitoumus, enkä halua omassa blogissani tukea toisten henkilökohtaisten tietojen jakamista.

     Halukkaat löytänevät molemmat googlaamalla, sitä en voi estää.

     Eikö sinua Teo yhtään huolestuta, että on kiinteistönvälittäjiä, jotka nimettöminä jakavat tietoa asiakkaistaan epämääräisille sivuille?

 3. Eihän tällaisissa tapauksissa pitäisi olla mitään salattavaa? Vaan miksi aina asioiden tullessa ilmi hyssytellään?

 4. Sosiaalivirasto on jo aikoja sitten selvittänyt asian julkisesti, toimeentulotuesta on säädetty laki jonka mukaan sitä jaetaan, sekä suomalaiselle että maahanmuuttajalle. “Hyssyttelyä” taitaa olla se etteivät joka päivä jaksa samaa asiaa takoa päähän ihmisille joitten äly ei pysty lakia ymmärtämään.

  • Kiinnostais nähdä miten harkinnanvaraisia tukia jaetaan. Kenenkään yksilön tietoja ei tarvitsisi vaarantaa kun julkaistaisiin vain miten jako tapahtuu erilaisten kansalaisuuksien välillä ja mihin tarkoitukseen summa on annettu.
   Kantasuomalaiset kun tuntuvat jäävän pitkälti ilman näitä harkinnanvaraisia tukia ja kuitenkin niitä tiettävästi jaetaa valtavia summia.
   Miksi sosiaalivirasto ei selvitä tätä asiaa julkisesti. Tuon pystyy Excelillä laittaan hetkessä ojennukseen.
   Ilmeisesti selvitykset annetaan vain asioista jotka kestävät päivänvalon.

   • Eivät nuo täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki mitään mystisiä asioita ole. Esimerkiksi Tampereen kaupunki on tehnyt varsin kattavan ohjeen siitä, että mihin niitä voidaan myöntää (ja kyllä, maahanmuuttajat saavat erityiskohtelua siinä, että nähtävästi passin ja ensimmäisen oleskeluluvan kustannukset maksetaan toimeentulotuesta kuittia vastaan), mutta mitään valtavia summia noista ei kerry toimeentulotuen perusosaan nähden.
    http://www.tampere.fi/material/attachments/t/6EcP3eUzU/TREtoimeentulotukiohjeet.pdf

   • En ole niitä mystisiksi väittänytkään ne ovat salaisia.
    Eihän nuo linkittämäsi ohjeet mitään kerro, käytäntöhän se on joka ratkaisee.
    Ei taida tuokaan erityskohtelu ainoaksi jäädä ja miksi muka jäisi?

    Miten sinä voit sanoa minkälaisia summia niistä kertyy? Onko sinulla summat tiedossa. Laitappa jakoon sitten, kiitos.
    Jokainen jaettu euro on joltain toiselta pois, todennäköisesti kantasuomaliselta köyhältä.

    • Ja tästä vastauksesi rivien välistä huomaan, että et ole joko lukenut linkittämääni ohjetta tai ymmärtänyt lukemaasi. Palataan asiaan sitten, kun olet perehtynyt ohjeeseen.

 5. Ja minä puolestani huomaan että et edes halua ymmärtää mistä puhun.
  Asia ei muutu miksikään vaikka opettelisimme tuon ohjeen ulkoa. Lienee turha asiasta enempää jankuttaa kun toinen puhuu ohjeesta ja toinen siitä mikä on käytäntö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *