Soini ei kestänyt vastuuta

Hallitusneuvottelujen tiedotustilaisuus jatkuu ja tiedossa on itkua, sekä hammastenkiristelyä kaikille. Kiristysten ja puristusten lisäksi kiinnostavinta oli Soinin salkkuvalinta. Ulko- ja eurooppaministeri.

Toiseksi suurimpana hallituspuolueena Timo Soinille olisi kuulunut valtiovarainministerin salkku. Näin on ollut 90-luvulta asti, kun sitä ennen kakkossalkkuna pidettiin ulkoministerin salkkua. Mikään ei näin vaikeina taloudellisina aikoina perustele sitä, että ulkoministerin salkku olisi painavampi kuin valtion kirstunvartijan. Looginen selitys tälle on, että Soini on rintamakarkuri.

Ulko- ja eurooppaministerinä saa oikein luvan kanssa olla maailmalla matkaamassa, kun muut ministerit vastaavat hallituksen puolesta opposition vaikeisiin kysymyksiin, jopa hiillostukseen. Maailmalla väistää helpommin myös toimittajat ja heidän vaikeat kysymyksensä siitä, että miksi Perussuomalaiset leikkaa niin lapsiperheiltä, työttömiltä kuin opiskelijoitakin, vaikka heidän etujensa ajaminen on mainittu puolueen säännöissäkin.

Ymmärrän kyllä Soinia, ulko- ja eurooppaministerinä on helpointa, mutta päänsilityksiä tästä valinnasta on turha odottaa.

Teksti tykkää kun sitä luetaan. Saa jakaa siis!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *