Loikkarien pelko löytyy hallitusohjelmasta

Yksityiskohtiin on helppo piilottaa isojakin jytkyjä, kuten hallitusohjelman liitteistä nähdään. Liite 7 Pöytäkirjamerkintöjä sisältää hyvin viattoman ja kapulakielisen lauseen:

Kumotaan puoluelain (L 10/1969) 9 §:n (sellaisena kuin se nykyään on puoluelain osittaismuutoslaissa 683/2010) 1 momentin kolmas (3) lause.

Mikä on tämä kolmas lause. Se kuuluu näin:

Jos eduskuntavaalien välisenä aikana kunkin vuoden valtion talousarvion julkaisemiseen mennessä vähintään puolet jotakin puoluetta edustaneista ja puolueen valtionavustusosuutta laskettaessa mukaan luetuista kansanedustajista on ilmoittanut eduskunnan puhemiehelle luopuvansa edustamasta tätä puoluetta eduskunnassa, on avustuksen jakoperustetta tarkistettava siten, että tapahtuneet siirtymiset otetaan huomioon.

Tällä hetkellä siis puolueen kansanedustajien määrän tippuessa puoleen myös puoluetuki tippuu puoleen. Hallitusohjelmassa tästä halutaan luopua niin, että puoluetuki ei pienenisi vaikka kansanedustajat vaihtaisivat puoluetta tai perustaisivat oman ryhmänsä. Eivätkö puoluejohtajat luota kansanedustajiensa puolueuskollisuuteen?

Teksti tykkää kun sitä luetaan. Saa jakaa siis!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *