Kimmo Sasin kognitiivinen dissonanssi

Tamperelainen kansanedustaja Kimmo Sasi totesi 17.2. antamassaan haastattelussa, että Tampereen ratikkahanke saattaa viivästyä useilla vuosilla, koska tärkeämmät hankkeet, kuten Espoon metron jatko menevät sen edelle. Lausunto sai Tampereelta paljon kritiikkiä (esim. Jaakko Stenhäll) ja Sasi puolusti näkökantojaan blogissaan seuraavasti:

Kuva

Kommentointimahdollisuuden ansiosta nimimerkki Ala-Amurin Viki korjasi Sasin väitteitä:

Kuva

Koko valtioneuvoston liikennepoliittinen selonteko löytyy täältä. Yllä siis suora lainaus sivusta 52.

Keskustelu jatkui edelleen ja Sasikin osallistui kommentillaan:

Kuva

Huomatkaa varsinkin kolmas kappale. “Raitiohanke saa valtion rahoitusta hankkeen suunnitteluun”. Kimmo Sasille on saman kirjoituksen kommenteissa siteerattu suoraan liikennepoliittista selontekoa, mutta silti kansanedustajamme kehtaa väittää, että rahoja olisi ainoastaan suunnitteluun tai että hanketta ei olisi aikataulutettu liikennepoliittisessa selonteossa. Tästä voidaan vetää kaksi vaihtoehtoista johtopäätöstä:

1) Sasi on lukutaidoton

2) Sasi on valmis valehtelemaan avoimesti

Vanhan sanonnan mukaan kansa saa sellaiset edustajat, millaiset ansaitsee. Mitä niin pahaa olemme Tampereella tehneet, että meitä edustaa Kimmo Sasi?

Teksti tykkää kun sitä luetaan. Saa jakaa siis!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *